FÖRELÄSNINGAR

Ta ert arbetsmiljöarbete till nästa nivå med våra föreläsningar


Lär er hur ni arbetar hälsofrämjande på er arbetsplats och investera i era anställdas välmående. Varje föreläsning är framtagen för att öppna mindsetet och ge verktyg till att hantera vanliga utmaningar inom verksamheter.

Föreläsningarna ligger på 1.5 -2 timmar men går att anpassas efter behov. Föreläsningarna kan utföras fysiskt på plats eller digitalt, vad som passar bäst.

"

DIGITALT ELLER PÅ PLATS

1 ½ -2 TIMMAR

1.
Hälsa & hållbar livsstil

Vad innebära hälsa? Hur hittar man en livsstil som passar en själv och som skapar både energi och välmående?

Hälsa och välmående är subjektivt och även om det finns rekommendationer så vet både du och jag att de kanske inte passar just dig eller de målsättningar du eller andra har i livet. 

Under en 2 timmar lång föreläsning kommer ni få ta del av praktiska exempel och verktyg för att på ett enkelt sätt utveckla din eller dina medarbetares livsstil som ger mer energi och ökar välmåendet. Börja er resa redan nu! Klicka på länken för att skicka en intresseförfrågan.

2.
En hälsofrämjande arbetsplats

Vilka är risk- och friskfaktorerna inom vår verksamhet? – Hur kan vi bygga en välmående och produktivt team utefter våra friskfaktorer?

Genom att skapa förutsättningar för de anställda att må bra och känna välbefinnande på sin arbetsplats genererar det en högre trivsel, en ökad produktivitet, ökad arbetsglädje och en minskad sjukfrånvaro. Tänk vad ett välmående team kan göra för din arbetsplats eller hela organisationen. Men vad som ger arbetsglädje och välmående för enskilda individer eller för flera medarbetare är subjektivt.

Genom att först identifiera verksamhetens friskfaktorer kan vi sedan tillsammans skapa en arbetsmiljöplan som ett första steg till att bygga en hälsofrämjande arbetsplats.

 

3.
Kommunikation & medarbetskap

Mår man bra så går det ofta bra, men ibland kan kommunikation eller rättare sagt brist på kommunikation sätta käppar i hjulet för att få det där välmående och produktiva teamet som eftersträvas.

Medarbetarskap handlar om att skapa och vidmakthålla goda och positiva relationer bland personalen med hjälp av att se, stötta och respektera likheter och olikheter hos varandra, samt att kommunicera på rätt sätt.

Under 1.5 timmes föreläsning kommer vi prata om olika kommunikationsverktyg. Hur viktigt det är att hitta en känsla av sammanhang och hur man kan arbeta för att höja begripligheten, hanterbarheten och meningsfullheten på arbetsplatsen. Klicka på länken för att skicka en intresseförfrågan.

4.
Stresshantering i vardagen

Hur hanterar man stress i vardagen? och hur gör man för att behålla en mental balans ?

Det kan vara en svår fråga att svara på. Speciellt när vårt dagliga liv är fyllda med arbete, spänningar och en massa måsten. Går det ens att ha en mental balans? Kan man lära sig hantera stress? och i så fall hur gör man?  Det är några av de frågor som kommer besvaras under en 1.5 timmar lång föreläsning. Vi kommer även gå igenom några olika verktyg man kan arbeta med hemma eller på arbetsplatsen för att reducera stressen och stärka den mentala balansen. Klicka på länken för att skicka en intresseförfrågan.

5.
Hållbar hälsa och  arbetsmiljö

Hur skapas en hållbar arbetsdag året runt? Vilken återhämtningsform fungerar bäst? Hur får man en bättre balans?

En hållbar arbetsdag innebär att du kan ha en balans mellan arbete och återhämtning, att du har en balans mellan arbete och fritid och att du har möjlighet att lämna jobbet på jobbet. Men hur får man ihop det med alla måsten och vardagspusslet? Går det ens?

Under 2 timmar kommer vi titta på faktorer som främjar en hållbar arbetsdag. Vi kommer diskutera möjliga hinder och hur man tar sig förbi dem samt gå igenom enkla verktyg att använda sig av innan, under och efter arbetsdagen. Det för att främja en hållbar arbetsdag. Är ni redo för en förändring?

6.
En riktig energiboost

Vad skapar energi i vardagen? Vilken återhämtningsform är rätt för mig?

Solen har tittat fram och långsamt har både vi och marken där ute börjat tina, ändå känner många sig ändå lika vintertrötta som om de precis har vaknat ur en vinterlång dvala. Det är dags att väcka kroppen, men vad som ger energi är subjektivt.

Under 1 timmes föreläsning kommer vi prata om verktyg som väcker kroppen ur vinterdvalan, återhämtningsformer som jag lovar kommer att fungera, samt hur du skapar enenergirik och hållbar vardag utefter dina förutsättningar.

7.

Arbetsglädje

Ja tack!

 

Vad innebär arbetsglädje? Hur påverkar vårt välmående arbetsmiljön? Vilka är våra nyckelfaktorer?

Kommunikation, medarbetarskap och arbetsglädje är tre viktiga nyckelfaktorer i en välmående verksamhet. Hur påverkar välmåendet produktiviteten? Vad kan vi lära oss av hjärnforskningen?

En föreläsning som under 1,5 timme boostar, inspirerar och konkretiserar. Som tar upp vikten av att ta ansvar för vem jag vill vara på min arbetsplats och hur det påverkar vår arbetsmiljö.

8.
Hälsa och distansarbete

Vilka är utmaningarna med distans-/hybridarbete?  Hur ska man arbeta med ergonomin, den sociala hälsan samt få till samarbetet över gränserna?

Distansarbete eller hybridarbete har sedan pandemin varit ett hett ämne. Utmaningarna är många. För att det ska fungera i längden är det viktigt att ta hänsyn till både den fysiska, psykiska och den sociala hälsan och utarbeta en strategi efter medarbetarnas behov.

Under 1.5 h kommer vi titta närmre på faktorer som främjar en hållbar och social arbetsmiljö på distans. Vi diskuterar möjligheter, utmaningar och verktyg att arbeta med för att ni ska kunna skapa en god hållbar arbetsmiljö på distans för era medarbetare.

 

Sagt om föreläsningar:

Josefine är en väldigt kompetent föreläsare med mycket kunskap och flexibilitet. Har förmågan att anpassa nivån på föreläsningen vilket gör att budskapet lätt uppfattas av åhöraren.

Liselotte Jönsson

Humana-Partnergruppen Norra Vram

Tack för de bra och givande föreläsningarna som du hade för min personal!! Jag tyckte att det var jättebra, jag har fått mycket positiv respons.

Eva Norborg

Remiersdals äldreboende