Hoppa till innehåll


NYHETER

 Här kan du ta del av erbjudande och nyheter inom Happy Performance verksamhet. Följ gärna också Happy Performance på våra social medier för att ta del av tips, artiklar och reflektioner om hur man skapar arbetsglädje och välmående verksamheter.

Hälsoanalys- för en bättre företagshälsa

Hur mår egentligen era medarbetare?

Som chef kan det vara utmanande att skapa sig en heltäckande bild av medarbetarnas hälsa. Därmed upptäcka potentiella riskfaktorer och sätta in insatser i rätt tid. Nu har ni möjlighet att förbättra företagshälsan på både individnivå, gruppnivå och organisatorisk nivå och få underlag för ert strategiska arbetsmiljö arbete via Happy Performance hälsoanalys. 

Som utbildad hälsoutvecklare via Göteborgs universitet (GU) och diplomerad hälsoprofilbedömare via HPI Nordic kan jag nu erbjuda en djupgående hälsoanalys. En tvärvetenskaplig metod förankrad i medicin, fysiologi och beteendevetenskap.

Ta chansen redan nu och skapa insikt och motivera verksamhetens personal till ett friskare liv. 

 

Kompetensdagen 2021

Välkommen till Kompetensdagen 2021

På tisdag den 7 september är det dags för Sveriges Kommunikatörer Kompetensdagen 2021 där vi pratar om hur vi förändrats under Covid och vad som kommer härnäst. Att hålla energin uppe på jobbet har och är en utmaning och jag Josefine Jönsson kommer vara där och dela med mig av mina bästa tips hur man skapar “Energi och arbetsglädje på jobbet”. Ni kan se mig bli intervjuad kl 14.30 av Ann-Sofie “Annsi” Krol och chatta med mig i miljön under dagen.

Boka din plats nu,  länk

Sveriges kommunikatörer, Intrado Digital Media och Notified är stolta partners och bjuder in till en virtuell konferensplattform där du kan följa LIVE sändningen, titta på tidigare webinarier och nätverka med andra deltagare.

 

Kickstarta hösten 2021

Välkomna era medarbetare till en frisk och hälsofrämjande höst.

 Tillsammans gör vi er redo för höstens utmaningar med hjälp av en kickstart som skapar hälsa och välmående!

🔹 Hälsoutvecklaren Josefine Jönsson (HAPPY PERFORMANCE) identifierar friskfaktorer på er arbetsplats. Tillsammans utformar ni en hälsofrämjande målsättningsplan för en energigivande höst.

🔹 Ergonomen Katarina Bruck (Ergoaktiv) kartlägger ergonomin på arbetsplatsen och visar hur ni får en mer aktiv arbetsdag som förebygger belastningsbesvär med tex smärta.

🔹 Hälsokonsulten Emil Isaksson (Medveten Livsstil Sverige AB) inspirerar er till en mer fysisk vardag och skräddarsyr träning & hälsoappen Proaktify® med träningsprogram, hälsoutmaningar och tips till en mer hälsofrämjande livsstil efter era behov.

✅ Har ni bestämt er för att satsa på välmående och hälsa i höst?
✅ Vill ni öka arbetsglädjen?
✅ Vill ni som andra framgångsrika verksamheter få bättre resultat med hjälp av friskare och gladare medarbetare?

📨 Skicka då dina kontaktuppgifter till info@happyperformance.se  genom att trycka på knappen “Ta kontakt” så hör jag av mig med mer information om hur vi kan hjälpa er.

Ha en fortsatt härlig sommar!

Verksamheter som satsar på hälsa

Verksamheter som satsar på Hälsa

Jag vet som tidigare elitidrottare inom både simning och drakbåtspaddling hur viktigt det är att må bra för att det ska gå bra. Detta var inte bara avgörande inom idrottandet utan även för att jag skulle kunna prestera i skolan och i arbetslivet. För att må bra var det viktigt att först identifiera vilka mina friskfaktorer var och därefter sätta upp en strategi utefter dem för att nå mina mål. Samma strategi arbetar många framgångsrika verksamheter med. När medarbetare och ledare mår bra och känner arbetsglädje, ökar trivseln och produktiviteten. Man känner mer meningsfullhet, presterar bättre och framför allt minskar sjukfrånvaron. För att inspirera fler verksamheter till att satsa på sina medarbetares hälsa och välmående och genomföra en ordentlig hälsosatsning, så kommer jag under några veckors tid intervjua verksamheter som har gjort denna resan, häng med!

En hälsosatsande verksamhet

Västerportskolan en grundskola i Ystad är en av dessa verksamheter som jag under fler år haft möjlighet att arbeta med. De har gjort ett enormt hälsoarbete och får nu skörda frukten av sitt arbete. Med hjälp av en ordentlig arbetsplatsanalys har de identifierat vad de behöver utveckla och investerat i flera hälsofrämjande insatser från flera olika aktörer för att möta deras behov. Bland annat har de utbildat hälsoinspiratörer och skapat ett hälsoteam med både lärare och elever för att skapa delaktighet i förändringsarbetet som görs på skolan. De har investerat i återhämtningsrum som används flitigt av både lärare och elever, en investering som ger möjlighet till både fysisk och psykisk återhämtning. Där kan man koppla av, ta en powernap och ladda batterierna i en rätt så annars livlig miljö som en stor skola faktiskt är.

För att möjliggöra både fysisk aktivitet och miljöombyte berättar Johan Larsson biträdande rektor på skolan att de har lagt in friskvårdstid under arbetstid, där lärare tar promenader eller spelar paddel tillsammans lite då och då. När det kommer till eleverna har de investerat i olika typer av rastaktiviteter anpassade för olika åldrar. Några exempel han ger är möjligheten att spela boll, en trädgårdshörna med massa trädgårdsutrustning att pilla med och en mysig läshörna för de lässugna. De har även startat en skolidrottsförening för att främja rörelse bland barnen som inte är föreningsaktiva.

När jag frågor hur deras gedigna hälsoarbete har påverkat elever och lärare på skolan berättar Johan att nöjdhetsvärdet att jobba på skolan har gått från 67% till 93%. Mätningen visar på mer arbetsglädje, högre effektivitet, och avsaknad av nyrekretering. Eleverna upplever att lärarna är piggare, gladare och mer engagerade. Eleverna tycker det är roligare att gå till skolan och att det är en bättre miljö att vara och studera i.

Målet med den stora hälsosatsningen är att alla ska trivas och må bra på skolan, att få friskare lärare samt få ner sjukskrivningar. Dessutom ska alla känna meningsfullhet i det arbete man gör. Västerportskolan vill att eleverna ska trivas, känna framtidstro, engagemang och meningsfullhet i skolan.

Västerportskolan tar stafettpinnen och visar vägen i en hälsofrämjande satsning, är ni redo att hänga på?

Nu lanseras vår arbetsplatsanalys

Effekterna av ohälsa eller en bristande arbetsmiljö leder till enorma kostnader för verksamheter varje år. Faktum är att man i många fall kan undvika en kostsam sjukskrivning (för mellan 100 000-500 000 kr/år) genom att tidigt fånga upp den anställde som mår dåligt. Den stora besparingen kommer i att arbeta hälsofrämjande och utefter de friskfaktorer och den arbetsmiljöplan som anställda och ledare gemensamt tagit fram. På så vis kan man öka välmåendet och produktiviteten och på sikt minska de hälsorelaterade kostnaderna.

Vikten av en arbetsplatsanalys?
Med Happy Performance Arbetsplatsanalys kollar vi över er arbetsmiljö, sjukfrånvaro, nuvarande insatser och beräknar den totala kostnaden för ohälsa. Tillsammans arbetar vi sedan fram era friskfaktorer och en långsiktig målsättningsplan med anpassade insatser. Genom en hälsoekonomisk uträkning kan arbetsplatsanalysen även visa er den ekonomiska besparingen som ni kan göra för er verksamhet, om ni väljer att följa målsättningsplanen och satsa på att bygga en mer välmående och produktiv arbetsplats.

Om detta låter intressant, gör den korta arbetsplatsanalysen eller boka in ett möte med mig redan idag.